I det förflutna – Kate Morton

image

Titel: I det förflutna
Författare: Kate Morton
Förlag: Bokförlaget forum
Utgiven: 201103
Sidor: 555

Så… nu är den uppäten och klar. Ja för så blev det, jag har kämpat med den i några veckor, kom aldrig in i den. Inte för att den var dålig utan för att jag hade huvudet i andra tankar, var för trött eller helt enkelt inte hade tid. Men idag plockade jag upp den direkt när jag vaknade och sen har jag läst alla ledig tid under dagen och vände precis sista sidan.. Tidigare idag kunde jag inte släppa boken och fick därför springa till pojkvännen för att inte bli allt för sen. För varje steg jag tog kände jag Midlerhurst glida bort och verkligheten komma tillbaka. Ja så inne i historien var jag..

Ja, idag fastnade jag sögs in men det tog närstan 350 sidor innan historien blev så gripande bitarna sakta sakta började falla på plats. Edie Burchill är en trettioåring med ja.. ett ganska knepigt förhållande till sin mamma, trots att det är nästan ett halvår sedan hon separerade med sin kille och nu frenetiskt letar efter lägenhet så har hon ännu inte berättat för sin familj att hon är singel. Edie jobbar på ett litet förlag i Notthing Hill och har sedan hon var liten älskat boken, The Mud Man. En dag får hennes mamma ett femtio år försenat brev och bryter ihop i tårar. Edie får veta ett hennes mamma under kriget skickades från London ut på landet och fick bo i ett slott med tre systrar och deras far, författaren till The Mud Man. Då hennes mamma inte vill prata mer om saken börjar Edie själv nysta i vad som hände på slottet.

I det förflutna är en stark historia, nästan som en saga om kärlek, familjeband och hur saker kan visa sig bli så fel.. Den är vacker så himla vacker och jag älskar hur Kate Morton sakta lägger fram historien för mig och hur hon sen långsamt låter bit för bit falla på plats. Jag kan verkligen rekomendera den. Den är riktigt bra.

Men jag vill minnas att den glömda trädgården var lite enklare att komma in i. Att jag fastnade i den lite tidigare, men det kan ju också berott på att det var sommar och jag mest låg i en solstol och läste hela tiden.

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: