Bokbloggsjerka 10-13 februari

Kör en bokbloggsjerka till.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad tycker du om att läsa i en recension (förutom själva recensionen då): författarinformation, ev. filmatiseringar, länkar till sidor som t.ex. Goodreads, Boktipset etc? Kort sagt: hur ser den ultimata recensionen ut enligt dig?

Det jag letar efter i recensioner är helt enkelt en personlig åsikt, vad tyckte du om boken och varför. Såga den om det är det du vill och höj den till stjärnorna om det är de du tycker. Försök inte vara neutral men skriv gärna varför. Självklart är det bra med lite info om boken vad den handlar om och sånt med och kanske någon lite historia om hur man hittade boken och varför man läser den. Det ska vara personligt tycker jag.

Annonser
 1. Jag har aldrig kommit på tanken att ta med varför jag läser en bok då det för mig (och för alla som följer min blogg) är självklart att jag läser deckare för att det är min absoluta favoritgenre 🙂

   • glittervakuum
   • 13 februari, 2012

   Jo de är klart, men hur fick du höra om den, av en kompis, på en blogg osv.. men det är kanske bara jag som tycker det är spännande..

   • Just den biten tycker jag är spännande för mig själv i mina egna recensioner. Dvs, ”hur kom den här boken till mig”. Det är en viktig del av mitt eget bokminne. För andra kanske det inte är så intressant men bloggen är ju en dagbok för en själv också.

    • glittervakuum
    • 14 februari, 2012

    Jag tänker att man kan skriva lite vad man har för förväntningar på boken i så fall.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: