Ska det vara så här?

Titel: Ska det vara så här?
Författare: Helena Dahlstrand, Peter Dahlstrand och Susanna Simonsson
Förlag: Duo Dito Förlag
Utgiven: 201105
Jag är hundvakt hela dagen. Men hundarna sover och jag kryper upp i soffan och undrar vad jag ska göra. Så ser jag boken mamma köpte av uppfödaren. Helena Dahlstrand som vi köpte Wilja av. Boken om hennes dotter Sanna. Sanna med ADD och högfungerande autism. Ska det vara så här? Jag börjar läsa.

Håller tillbaka tårarna. Läser och läser. Det kunde lika väl stå Issa i stället för Sanna. Så väl känner jag igen mig i hennes känslor. I hennes aggerande.

Lite skillnader finns det. Hon fick sin diagnos som barn. Jag fick min som vuxen. Sen verkar familjens vara lite mer engagerad men de beror kanske på att de redan har diagnoserna.

Likheterna är flera. Det självdestruktiva. Skolans ”lösningar”. Känslan. Ångesten. Ja. Jag tror nästan att någon har skrivit en bok om mig.

Och nej. Det ska inte vara så här. Men det är det. Jag vet det. Det är fel. Det gör mig arg och matt. Jag försöker inte tillåta mig själv att tänka ”det kommer aldrig lösa sig”.
När det är som värst lägger jag all energi på att trampa vatten. Hålla mig flytande. Allt jobbigt läggs undan tills jag ser land.

Jag vet att jag är bra på att dölja att till och med de närmsta har svårt att se när jag är som sämst. Jag drar mig undan. ”jag är trött… Mår lite dåligt.” Och skakar av ångest.

Det verkar som det blev bättre för Sanna och jag hoppas det blir bättre för Issa också.

Den här boken trampade rakt  in i mitt hjärta och rev runt. Den är skriven i ett enkelt språk men det är inget negativt snarare positivt då det gör att den är lätt läst och vem som helst kan läsa boken och få ut något av den. Jag rekommenderade den senast i dag till min läkare. Har du eller känner du någon med nevropsykologiskafunktionshinder rekommenderar jag denna boken. Självklart kan du läsa den om du bara är helt vanligt nyfiken också.

Annonser
  • Anna Molldius
  • 30 januari, 2012

  Hej!
  Kan jag låna den?
  Kram
  Anna

   • glittervakuum
   • 30 januari, 2012

   Hej! självklart. Den är hos mamma men ska försöka komma ihåg att ta med den.

 1. 27 februari, 2012
  Trackback from : Bokeri.se « Bokad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: